O alumni asocijaciji – Sveučilište/Univerzitet VITEZ

Poštovani,

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ u Vitezu ove godine proslavlja desetu (10) obljetnicu rada i postojanja, mada je zvanično registrirano i osnovano 2007. godine, kao organizacijska jedinica Univerziteta „Apeiron“ Banja Luka. Desetogodišnje iskustvo u visokom obrazovanju iz različitih znansvenih oblasti, ostavilo je iza sebe ogroman trag u Bosni i Hercegovini, a i šire. Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ sa svoja četiri fakulteta (Fakultet poslovne ekonomije, Fakultet pravnih nauka, Fakultet informacionih tehnologija i Fakultet zdravstvenih studija) među najmodernijim je privatnim visokoškolskim ustanovama. Diplome FPE, FIT-a i FZS priznate su u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Nizozemskoj, Sloveniji i Hrvatskoj čime potvrđujemo da naši završeni studenti, usvojenim znanjima i vještinama stečenim tijekom školovanja, odgovaraju potrebama suvremenog tržišta rada. Tokom ovog perioda nastojali smo da našim diplomantima obezbijedimo potrebne kompetencije za obavljanje različitih poslova u oblastiima ekonomskih, pravnih, zdravstvenih   i infomacijsko – tehnoloških nauka.

Bogatstvo je u poznanstvima

Više od 1840 naših diplomiranih studenata, svoje karijere razvijaju širom Bosne i Hercegovine, kao i u inostranstvu. One najstarije generacije već se polako pripremaju za zasluženu mirovinu i oni najbolje znaju koliki značaj za njihovu karijeru je imalo obrazovanje na fakultetima Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“. Nastavni i naučno-istraživački rad dodatno potvrđuje i gotovo 207 magistara i 17 doktora nauka koji su svoja zvanja stekli na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ.

Prepoznavajući ovaj potencijal, menadžment, nastavno osoblje i diplomanati Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, pokrenuli su inicijativu za osnivanje Alumni asocijacije Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“. Smatramo da ovakav način organizovanja može doprinijeti daljem povezivanju naših diplomanata, ali isto tako obnoviti njihove veze sa matičnom institucijom na kojoj su kroz nastavni proces stekli odgovarajuće diplome. Pošto je ovakav vid udruživanja članova akademske zajednice uobičajen na najprestižnijim svjetskim univerzitetima i predstavlja značajan kriterij za rangiranje visokoškolske ustanove, Sveučilište/Univerziteta „VITEZ“ je izuzetno zainteresovano da Alumni asocijacija što prije inicijativu pretoči u aktivno i interaktivno djelovanje.

Deset godina iskustva

Kako je jubilej, odnosno desetogodišnjicu postojanja, koju obilježavamo ove godine najbolji povod da se aktivnije uključimo i pružimo podršku osnivanju Alumni asocijacije, Sveučilište je već izvršilo određene pripreme. Sukladno tome ćemo na našoj web stranici ubrzo objaviti popis svih naših diplomanata, koji su i potencijalni članovi asocijacije. Aktivirali smo se i putem društvenih mreža. U ovoj fazi potrebno je samo da svi zainteresovani za pristup Alumni asocijaciji dostave popunjenu pristupnicu na e-mail adresu: alumni.suv@unvi.edu. ba , odnosno kroz segmet pristupnica za alumni asocijaciju.

Postani član

Koristimo priliku da Vas pozovemo da nam se pridružite i pružite podršku ovoj ideji. Vjerujemo da ćete se na ovaj način svi sa radošću prisjetiti svojih studentskih dana i osvježiti lijepe uspomene na jedan period Vašeg života, a nama ćete, svojim idejama i sugestijama, pomoći da svoj posao nastavimo obavljati na što bolji i kvalitetniji način. Molimo Vas da o ovoj aktivnosti upoznate sve svoje kolegice i kolege, koji su završili trogodišnji, i četverogodišnji studij (prema starom Planu i programu, kao i prema Bolonjskom procesu, a po sistemu 3+2 ili 4+1) na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“, ili su na istom stekli zvanje magistra (M.A.) ili doktora nauka.

Alumni asocijacija je dobrovoljna asocijacija Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, u koje se učlanjuju svi oni koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“. Svrha Asocijacije je povezivanje svih generacija studenata Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, a radi ostvarivanja njihove trajne saradnje.

Izgradimo snažan osjećaj ponosa i lojalnosti za Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ među svojim prošlim i sadašnjim studentima kroz socijalnu interakciju, regrutovanje studenata, unaprijeđenjem karijera i uključenjem u razvoj zajednice!

Za dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila na: alumni.suv@unvi.edu.ba  ili telefona: 030 509 – 755.

Predsjednik Alumni asocijacije: prof. dr Edin Arnaut

Srdačan pozdrav,

   Kontakt email

   Učlani se