Počeo Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership

I ove godine 20 mladih dobilo je priliku da stekne prvo radno iskustvo u Coca-ColiII generacija Coke Summership BiH

 Sarajevo, 12. juli 2017. – Predstavljanjem 20 praktikanata druge generacije učesnika programa iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će ove godine od 12. jula do 18. augusta imati priliku usavršavati poslovne i lične vještine, te steći prvo radno iskustvo u Coca-Coli, počeo je ovogodišnji Coke Summership, Coca-Colin program ljetnih praksi za studente. Projekt spaja edukaciju, treninge i rad s mentorima, pružajući polaznicima mogućnost stjecanja neophodnih praktičnih znanja kroz rad na projektima.Program ljetnih praksi Coke Summership pokrenula je kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo prošle godine prvi put u Bosni i Hercegovini, a ohrabreni interesom i uspjesima polaznika prošlogodišnjeg Coke Summershipa, od kojih se njih pet zaposlilo u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo, a dvoje u partnerskim kompanijama, program ljetnih praksi nastavlja se i ove godine kroz praksu za 20 novih učesnika.

„Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i ove godine, u okviru programa Coca-Colina podrška mladima, realizuje drugi Coke Summership projekt i nastavlja pružati podršku mladima u Bosni i Hercegovini. Želimo ohrabriti mlade da svojim radom u Bosni i Hercegovini doprinosi razvoju zajednice. Da smo napravili dobru priliku za stjecanje praktičnog poslovnog iskustva, pokazao je interes mladih za programom i prošlogodišnji rezultati. Coke Summership 2017 počinjemo sa željom da i ova godina bude podjednako uspješna, kako za nas, u smislu da ćemo mladima pružiti konkretno i iskoristivo znanje i iskustvo, tako i za ovogodišnje polaznike, koji će stjecanjem iskustva koje im se nudi imati veće šanse da se zaposle“, izjavio je Adnan Topić, direktor prodaje i direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i dodao da se raduje što će Coca-Colini radnici dobiti priliku da i ove godine svoje znanje i stečeno iskustvo prenesu praktikantima. „Iskoristite Coke Summership kao priliku za unapređenje vještina i kompetencija neophodnih za rad na sve zahtjevnijem tržištu. Vi ste dio Coca-Coline porodice u narednih šest sedmica i, vjerujemo, budući lideri naše zajednice“, rekao je u obraćanju praktikantima.

Procent nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini izuzetno je visok, što pitanje njihova zapošljavanja dovodi u sam vrh prioriteta bosanskohercegovačkog društva.

O Coke Summership projektu

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo realizuje Coke Summership projekt u okviru programa osnaživanja mladih Coca-Colina podrška mladima, kojim kompanija daje podršku društvu u rješavanju pitanja zapošljavanja. Prva generacija učesnika Coke Summership program ocijenila je kao odličnu platformu za razvijanje karijere i adekvatan način afirmacije mladih talentovanih ljudi. Zahvaljujući projektu, sedam polaznika je u 2016. godini dobilo prvo zaposlenje.Projekt se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog zavoda za zapošljavanje i JU Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo te uz podršku prijatelja projekta: univerziteta u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, sveučilišta u Mostaru i Vitezu, Internacionalnog Burch univerziteta, ekonomskih fakulteta u Sarajevu, Bihaću, Istočnom Sarajevu i Tuzli, studentskih organizacija EESTEC, IAESTE LC Sarajevo, Udruženja studenata Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, studentske udruge Best iz Mostara te portala studomat.ba. Medijski pokrovitelji projekta su BHRT, EuroBlic i Bljesak.info.

O Coca-Coli HBC B-H d.o.o. Sarajevo

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo jedan je od najvećih proizvođača bezalkoholnih napitaka u Bosni i Hercegovini i ovlaštena je punionica proizvoda The Coca-Cola Company. Članica je grupe Coca-Cola Hellenic AG, koja posluje u 28 zemalja i drugi je po veličini sistem punionica proizvoda The Coca-Cola Company u svijetu. Proizvodi i distribuira jedinstven asortiman kvalitetnih robnih marki i tako služi populaciji od blizu četiri miliona stanovnika, unoseći predanost u ostvarenje ciljeva na tržištu i iskazujući čvrsto opredjeljenje ka dugoročnoj održivosti i društveno odgovornom poslovanju.

Kontakt za više informacija:

Majda Balić, PRIME Communications, 063 289 103, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

*PRIME Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Pretplatite se

Prijavite se na naše obavijesti i budite informisani o dešavanjima.

Kontaktirajte nas

Za vaše upite i dodatne informacije stojimo uvijek na raspolaganju.

  • Tel: +387 (0) 30 509 750

Povežimo se

Pratite nas na društvenim mrežama.

google play logo 

Brojevi žiro-računa Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“

Raiffeisen banka             1610550012090015
Sparkasse                       1990520076949321
PRO Credit banka            1941111768000176

Vi ste ovdje: Početna Novosti i dešavanja Počeo Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership