Studenti FZS Sveučilišta „VITEZ“ posjetili „ORTO-PRO“, firmu za izradu, servisiranje i promet ortopedskim i rehabilitacijskim pomagalima

U sklopu nastavnog predmeta Fizioterapija u ortopediji, studenti druge godine na smjeru fizioterapije i radne terapije Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta“VITEZ“ u Travniku, posjetili su ortotičku i protetičku firmu „ORTO-PRO“, u neposrednoj blizini bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj.image-0-02-05-6b5cc45e944a04239bd2b1c5a13f5d8e84aade9c6425a0cd08f35d02f9d8ead2-V

ORTO-PRO izrađuje ortopedske cipele svih modela, ortopedske uloške po gipsanom otisku, proteze za gornje i donje ekstremitete, ortoze za gornje i donje ekstremitete, ortoze za kralježnicu, proteze oka.

Također, „ORTO-PRO“ nabavlja i isporučuje sve vrste steznika, bandaža, gotovih ortoza, proteza dojki i grudnjaka, invalidska kolica, štake, hodalice, čarape za vene, bolesničke krevete i madrace, antidekubitalni program, sredstva za inkontinenciju kao i sva ostala pomagala za invalidne osobe.Raspolaže sa suvremenom opremom, prostorom i znanjem za izradu svih vrsta pomagala.Brojni certifikati kao i međunarodna ISPO diploma (International society for prosthetics and orthotics) dokaz su stručne osposobljenosti zaposlenih djelatnika. Stručnu i logističku pomoć pruža i veći broj vanjskih suradnika, doktora specijalista te partnerskih firmi. Materijali za izradu pomagala proizvodi "Otto Bock".

Somenutim posjetom studenti su bili u mogućnosti vidjeti i primijeniti svoje teoretsko znanje na praktičnim primjerima. Također, mogli su i sami uraditi preglede i mjerenja ekstremiteta kao i vidjeti postupak uzimanje otiska stopala za izradu ortopedskih uložaka, a mogli su i sami primjenjivati raznovrsne ortoze kao i individualne ortoze, uz nadzor Ivice Livančića, stručnjaka s područja protetike.

„Dojmovi su više nego pozitivni“, kazala je Ajna Sarajlić, studentica druge godine smjera Fizioterapija i radna terapija. Dodala je kako je gosp. Ivica Livančić odličnom pričom i praktičnom prezentacijom zainteresirao studente i i probudio u njima strast prema poslu kojim se on bavi i poslu za koji se i sami mogu opredijeliti u budućnosti.

„Studenti su imali priliku aktivnim učešćem unaprijediti svoja znanja iz predmeta Fizioterapija u ortopediji. Ovo je, dakle, bilo zanimljivo učenje kroz teorijski i praktični dio. Ljubazno osoblje, predivna atmosfera jest jednako puno lijepih dojmova, pozitivnih iskustava i radovanja idućem susretu“, kazala je Ajla.

Oduševljena posjetom bila je je i Nikolina Marić, također studentica druge godine na FZS. „Za mene kao studenticu mnogo znači što imam priliku doći u jednu ustanovu ovakvog tipa i što mogu mnogo naučiti. Nadam se da će nastavak praktičnih vježbi biti na još veću korist studenata, jer uistinu imamo priliku boraviti u dobro opremljenim radnim prostorijama-radionicama i pratiti cijeli proces. Dakle, od susreta sa pacijentom, pregleda pa do izrade ortotičkih i protetičkih pomagala. Želim se zahvaliti kolektivu našega Sveučilišta/Univerziteta koji je omogućio naš odlazak u Orto-Pro, gdje su nas ljubazno dočekali i profesionalno usmjerili“, naglasila je Nikolina.

„Posjet studenata ortotičko-protetičkoj radionici „ORTO-PRO“ je početak profesionalne suradnje dviju ustanova. Studenti će, obavljajući praktične vježbe u ovoj ustanovi, moći proširiti svoje znanje, upoznati i usvojiti timski rad, individualni pristup pacijentima, kao i realizirati kreativne ideje uz nadzor stručnog tima“, poručila je Jelena Pirner, asistentica na Fakultetu zdravstvenih studija, u čijoj su pratnji studenti boravili tijekom posjeta firmi ORTO-PRO.

Pretplatite se

Prijavite se na naše obavijesti i budite informisani o dešavanjima.

Kontaktirajte nas

Za vaše upite i dodatne informacije stojimo uvijek na raspolaganju.

  • Tel: +387 (0) 30 509 750

Povežimo se

Pratite nas na društvenim mrežama.

google play logo 

Brojevi žiro-računa Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“

Raiffeisen banka             1610550012090015
Sparkasse                       1990520076949321
PRO Credit banka            1941111768000176

Vi ste ovdje: Početna Novosti i dešavanja Studenti FZS Sveučilišta „VITEZ“ posjetili „ORTO-PRO“, firmu za izradu, servisiranje i promet ortopedskim i rehabilitacijskim pomagalima