Promovisano 140 diplomanta i 13 magistranata na četiri fakulteta

Na svečanoj promociji pete generacije diplomanata i magistranata Sveučilišta/Univerziteta"Vitez" održanom u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu, u prisustvu mnogobrojnih roditelja i gostiju, svečano je promovirano 140 diplomanta i 13 magistranata na četiri fakulteta koja djeluju u sastavu ovog univerziteta.

 DSC2260

Uz riječi poštovanja i ohrabrenja za budući život u akademskoj zajednici BiH, Rektor Sveučilišta/Univerziteta"Vitez" prof.dr. Vinko Kandžija je istakao potrebu cjeloživotnog učenja kao odgovora na promjene koje se dešavaju u suvremenom svijetu.

Premijer Vlade SKB gosp. Tahir Lendo je istakao da su diplomanti stekli znanja i vještine na jednom od najprestižnijih univerziteta u BiH te da je potrebno da svoje stečeno znanje pretoče u kontinuirano zalaganje za bolju BiH i pomoć društvu u cijelini.

Posebno svečan je bio trenutak uručivanja diploma magistra ekonomije gđ-ici Zumreti Galijašević koju ni gubitak vida nije spriječio da ostvari svoj san i magistrira na Sveučilištu/Univerzitetu “Vitez”. Magistrica Galijašević je odbranila magistarski rad na temu: „ Razvoj interne metodologije za mjerenje kreditnog rizika sa posebnim osvrtom na politiku rezervisanja za kreditne gubitke “

Posebna nagrada Rektora za izvanredno postignuće je urućena Elmi Haskić i Vedranu Iziću za prosjek ocjene iznad 9,50.
 
Na svečanosti je izvedena svečana himna/pjesma Sveučilišta/Univerziteta"Vitez"u izvedbi Armina Muzaferije inače studenta ovog Sveučilišta i Omladinskog hora iz Zenice pod dirigentskom palicom maestra Karovića.

Pretplatite se

Prijavite se na naše obavijesti i budite informisani o dešavanjima.

Kontaktirajte nas

Za vaše upite i dodatne informacije stojimo uvijek na raspolaganju.

  • Tel: +387 (0) 30 509 750

Povežimo se

Pratite nas na društvenim mrežama.

google play logo 

Brojevi žiro-računa Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“

Raiffeisen banka             1610550012090015
Sparkasse                       1990520076949321
PRO Credit banka            1941111768000176

Vi ste ovdje: Početna Novosti i dešavanja Promovisano 140 diplomanta i 13 magistranata na četiri fakulteta