Kome je studij namijenjen

Studij na Fakultetu zdravstvene njege namjenjen je osobama koje žele raditi ili već rade na raznim poslovima zdravstvene njege kao: poslovi sestrinstva, ginekologije i akušerstva - babice, fizioterapije i radne terapije, menadžerski poslovi u zdravstvu kao i poslovi sanitarnog inženjeringa.

Fakultet zdravstvene njege obezbjeđuje u oblasti visokog obrazovanja tzv. kolaterarne kvalifikacije u zdravstvu (zanimanja u oblasti zdravstva koja nisu zanimanje „doktor-ljekar“), za koje postoji potreba u savremenoj medicinskoj praksi razvijenih država. To su stručni poslovi zdravstvene njege u kliničkom i postkliničkom liječenju i rehabilitacije (sestrinstvo, akušerstvo - babice i fizioterapija) kao i poslovi prevencije javnog zdravlja (sanitarni inženjering) i poslovi upravljanja, rukovođenja i administracije u zdravstvu (menadžment u zdravstvu).

Na studij se mogu upisati osobe:

  • sa završenom srednjom školom (na redovni ili vanredni studij),
  • koje su u radnom odnosu i imaju završenu srednju školu a žele vanredno studirati,
  • koje imaju završenu višu školu zdravstvene struke a mogu upisati direktno III godinu studija uz polaganje razlike predmeta a što ovisi od ranije završene više škole i studijskog programa koji student želi studirati (vanredni ili redovni studij).

Diplomirani studenti su osposobljeni za rad u zdravstvenim timovima na svim razinama zdravstvene zaštite, kao i za saradnju u multidisciplinarnim timovima, te da preuzimaju odgovornost neposrednog rukovođenja timovima zaduženim za funkcije zdravstvene njege i da organiziraju zdravstvenu njegu u skladu sa završenim studijskim programom i da stručno i profesionalno obavljaju preuzetu dužnost.

Pretplatite se

Prijavite se na naše obavijesti i budite informisani o dešavanjima.

Kontaktirajte nas

Za vaše upite i dodatne informacije stojimo uvijek na raspolaganju.

  • Tel: +387 (0) 30 509 750

Povežimo se

Pratite nas na društvenim mrežama.

google play logo 

Brojevi žiro-računa Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“

Raiffeisen banka             1610550012090015
Sparkasse                       1990520076949321
PRO Credit banka            1941111768000176

Vi ste ovdje: Početna Kome je studij namijenjen